presentation

Gunnel Götesdotter är gärna ute och håller föreläsningar, föredrag, berättaraftnar om sitt

spännande liv.

Parallellt med konsten har Gunnel i flera år arbetat som modetecknare och illustratör i Paris. Därefter blev hon fast anställd som reporter på Allers Förlag i Stockholm och for praktiskt taget jorden runt för att intervjua kungligheter och världskändisar - skådespelare, idrottsidoler, operasångare, författare och - inte minst konstnärer! Just nu är nedanstående föredrag aktuella:

 

1. KUNGLIGHETER JAG MÖTT OCH INTERVJUAT

 

2. KVINNOR JAG MÖTT OCH INTERVJUAT - FRÅN SOPHIA LOREN TILL ANITA EKBERG

 

3. MÄN JAG MÖTT OCH INTERVJUAT - FRÅN GUNNAR HELLSTRÖM TILL LARRY HAGMAN I DALLAS

 

4. KÄNDA KVINNOR OCH MÄN JAG INTERVJUAT

 

5. KONSTNÄRER JAG MÖTT OCH INTERVJUAT

 

6. VILKET FANTASTISKT LIV JAG HAR HAFT - OCH FORTFARANDE HAR!

 

7. MITT LIV SOM MODETECKNARE I PARIS!

GUNNEL GÖTESDOTTER

Konstnär, författare, gallerist och ... HÄSSLEHOLMS KOMMUNS KULTURPRISTAGARE 2012

* Jag har bott tolv år i Paris, där jag arbetade som modetecknare och samtidigt fortsatte min utbildning till konstnär. I mitten av 60-talet tecknade jag kroki på GRANDE CHAUMIERE och lärde mig sedan oljemålning och grafik på ACADEMIE DE PORT ROYALE i början av 70-talet.

 

* I mitten av 70-talet studerade jag konst i BUENOS AIRES i Argentina. Under två år åkte jag omkring i så gott som alla länder i Sydamerika. Var jag än kom tecknade jag och målade. Träd, berg, växter, blommor, fåglar, hav, solnedgångar och - djungel.

 

Detta resulterade i att jag - innan jag återvände till Paris och sedermera Sverige - kunde ha min första separatutställningGaleria de Arte Latino Americana i Buenos Aires…med mina djungelbilder.

 

* Min långa vistelse i PARIS och mina två år i SYDAMERIKA har påverkat mig oerhört mycket som konstnär. Jag älskar Frankrike och Paris och känner mig till hälften som parisiska till hälften som den skånska gräbba jag faktiskt är.

Till Paris återvänder jag så ofta jag kan. Jag har haft många utställningar på olika gallerier i denna ljuvliga stad. Senast jag besökte Frankrike var 2007, då jag hade förärats en stor utställning på Stadsmuseet i Moret-sur-Loing och där jag numera är representerad i museets permanenta avdelning med oljemålningen "BLOMMANDE LIANER II" 60x60, målad 2007.  

 

När det gäller inspirationen från Sydamerika sitter den kvar inom mig och brukar resultera i stora målningar med djungelns slingrande lianer. Jag kommer nog aldrig att kunna sluta måla den fantastiska naturen i djungeln. Den har märkt mig för livet!

Liv kraft drömmar, akryl 2006

VILKET FANTASTISKT LIV JAG HAR HAFT - OCH FORTFARANDE HAR!