Evenemang i Ateljé Götesdotter

EVENEMANG I ATELJÉ GÖTESDOTTER

Verksamhetsplan 2019

1. Årsmöte

Intresseföreningen för ARS DIVINA har ÅRSMÖTE lördagen den 16 mars 2019 kl. 13.00 i Ateljé Götesdotter. Efter årsmötesförhandlingar blir det kaffeservering och underhållning  av musikern

RAGNAR CARLSSON, som spelar dragspel och saxofon. Ragnar får hjälp av prästen STAFFAN ÖRNESKANS på klarinette

Eftermiddagen avslutas med utlottning av konst till 2018 års medlemmar i ARS DIVINA. Fri entré.

 

2.MYSTERIET PICASSO

Lördagen den 6 april kl. 17.00 visar vi en film om en av världens mest älskade konstnärer, nämligen PABLO PICASSO. Vi får följa Picassp, när han målar. Steg för steg får vi se hur hans målningar växer fram direkt framför kameran. Filmen, gjord av den franske filmskaparen HENRI GEORGES CLOUZOT, anses vara ett mästerverk och utsågs 1984 till en fransk nationalklenod. Kaffeservering. Entré: 50:-/30:- för ARS DIVINAS medlemmar.Välkomna till en spännande kväll!

 

3. LÅNGFREDAGSVANDRING

   Fredagen den 19 april kl. 12.00. Vandringen görs i samarrangemang med ARS DIVINA och Bjärnums Pastorat.  Vandringen börjar med högmässa i Norra Åkarps kyrka. Därefter samlas vi utanför kyrkan ca kl. 12.00. Med kors i händerna går vi i tystnad den korta vägen ner till Ateljé Götesdotter. Där väntar kaffeservering, konst av GUNNEL GÖTESDOTTER, som under påsken deltar i MITTSKÅNES KONSTRUNDA, och musik av BIRGITTA HÄNGSEL, Bjärnums Pastorat.

Fri entré.

 

4.MODEVISNING med SECOND HAND PLAGG

som ju ligger helt rätt i tiden. SÖNDAGEN den 12 maj  kl. 15.00 i Ateljé Götesdotter.  Det blir också kaffeservering, samt utlottning av en av GUNNEL GÖTESDOTTERS målningar på entrébiljetten.

Entré: 100 kr/ 80 kr för ARS DIVINAS medlemmar.

 

4. SKÅNSKA FLAGGANS DAG

 firar vi söndagen den 21 juli kl. 14.00. Efter att ha hissat den skånska flaggan blir det som vanligt ett skånskt kaffekalas med läckra sommartårtor. Vi får dessutom höra ett härligt föredrag av fotografen RICKARD NILSSON från Hässleholm. Rickard är i dag nybliven ordförande för Sveriges Pressfotografer. Det blir också musikunderhållning med skånsk musik av en trio väl kända musiker från Hässleholm - ARNE DAHLSTRÖM, RUNE LINDKVIST och LARS-ÅKE MARTINSSON.

Entré: 100:-/80:- för ARS DIVINAS medlemmar.

Entré:lemmar.

 

6. SAMMY RIMINGTON INTERNATIONAL BAND återkommer för fjärde gången till Ateljé Götesdotter för att förföra oss med souls, hymns, jazz och spirituals. Boka fredagen den

26 juli kl. 19.00 för en oförglömlig kväll. Kaffeservering. Entré: 200:-/180:- för ARS DIVINAS medlemmar

 

7. MED ÖGON KÄNSLIGA FÖR GRÖNT...

   TID ÄNNU EJ BESTÄMT.

Musikern RUNE LINDKVIST och skådespelerskan CATHERINE JEPPSSON framför den kända sångerskan BARBRO HÖRBERGS visor.Har vi tur kommer också Barbro Hörbergs dotter LIZA att närvara och berätta om sin mamma. Dessutom visar Gunnel Götesdotter några målningar hon målat med Barbro Hörberg i tankarna. Kaffeservering.

Entré: 100:-/80:- för ARS DIVINAS medlemmar.

 

8. MODEVISNING MED WAXIUS KLÄDER

    TID ÄNNU EJ BESTÄMD

WAXIU är en ung man från Afrika, som efter endast 5 år i Sverige talar flytande svenska och som dessutom håller på att skapa sig ett namn i Sverige inom modebranschen. Efter en lovande framtid som fotbollsspelare skadade han sig och övergick till att designa mode. I Ateljé Götesdotter kommer han att visa sina senaste kreationer för både kvinnor, män och barn. Entré: 50:-/30:- för ARS DIVINAS medlemmar.

 

ÖN