Författare

GUNNEL GÖTESDOTTER - FÖRFATTARE

GUNNEL GÖTESDOTTER

Jag nöjer mig inte enbart med färg och penslar. Pennan styr också en del av mitt skapande liv. 


Våren 2015 hade jag RELEASEPARTY för min tionde bok:

SKÅNSKA KONSTNÄRER - KONST & MAT Del 2. I boken finns intervjuer med en lång rad konstnärer som till exempel Curt Hillfon, Irene Trotzig, Gösta Lindqvist, Gittan Jönsson, Emma Karp Lundström och många fler.


Min elfte bok heter "MODE ÄR KONST". Den  handlar dels om mina tolv år i Paris, då jag arbetade som modetecknare och illustratör för svenska och franska tidningar, dels om modets utveckling från 1950-talet fram till år 2000. Boken finns att köpa i Ateljé Götesdotter, i Hässleholms Bokhandel, på Kristianstads museum, i Akademiebokhandel i Kristianstad och i Helsingborg och i Bokhandeln i Simrishamn.


Min tolfte bok heter " KÄRLEK, SOL, OSTRON & CHAMPAGNE". Jag skrev boken under 2020, när jag bodde hela året i PARIS. Med min vita skåpbil bilade jag runt i FRANKRIKE och intervjuade en lång rad svenskar, som flytt Sverige för att skapa sig ett nytt liv i LYON, i CANNES och på många andra platser i Frankrike.

Under året i Frankrike skrev jag också min trettonde bok, som handlar om mina egna fantastiska, spännande och annorlunda upplevelser under mitt år i Paris och i detta underbara land, Frankrike, som jag bara älskar.

Utgivningen av denna bok blev försenad på grund av COVID-19. Nu hoppas jag, att boken skall vara färdigtryckt  till påsken 2022. Jag hoppas kunna ha ett RELEASEPARTY någon gång under påsken. 


* Redan under min tid i Paris kom mina två första böcker ut. Här nedan ser du en lista över min bokproduktion.

Böckerna finns att köpa i bokhandeln och självklart också i Ateljé Götesdotter.


1. Boutiquer i Paris (1970) - slutsåld

2. Shopping i Norden (1972) - slutsåld

3. Kändiskokboken (2002) - slutsåld

4. Kärlek, kyssar & mustascher (2004) - slutsåld

5. TANKAR, TRÄD & MÄNSKOR (2005)

6. Paris, konst & möten (2006)

7. Gunnel Götesdotters skånska kokbok  del 1 (2008) 

8. SKÅNSKA KONSTNÄRER - KONST & MAT - Del 1 (2010)

9. Gunnel Götesdotters skånska kokbok del 2 - (2013)

10. SKÅNSKA KONSTNÄRER - KONST & MAT - Del 2 (2015)

11. MODE ÄR KONST (2017)

 

Här ses jag med Stiftelsen Skånska Flaggans Dags ordförande Göran Hansson på Bosjökloster i september 2011 då jag fick ta emot den skånska flaggan för mitt arbete för Skåne.